Web Toolbar by Wibiya Είναι βαρετό για το σκύλο να τρώει συνέχεια την ίδια τροφή; ~ Dog Lover Blogspot

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Είναι βαρετό για το σκύλο να τρώει συνέχεια την ίδια τροφή;


Σκυλοτροφή
Βασικά η διατροφή του σκύλου πρέπει να είναι ισορροπημένη, δηλαδή οι διάφορες ουσίες να βρίσκονται στις κατάλληλες αναλογίες, ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες του ζώου.

Αν τηρείται αυτό, τότε δεν πειράζει να τρώει ο σκύλος το ίδιο φαγητό για όλη του τη ζωή. Στην πράξη μια απόλυτα ισορροπημένη τροφή μπορεί να είναι μια βιομηχανοποιημένη σκυλοτροφή καλής ποιότητας. Για να αυξήσετε την ποικιλία των τροφών που δίνετε στο σκύλο σας, μπορείτε πότε-πότε να αλλάζετε μάρκα σκυλοτροφής και από ξηρή κροκέτα να τον ταΐζετε κονσέρβα ή κάποια τροφή του σπιτιού.
Αυτή η αλλαγή φαίνεται να αρέσει σε κάποια σκυλιά ενώ σε άλλα προκαλεί διάρροια. Μερικοί απλά δίνουν στο σκύλο το φαγητό που του αρέσει και συμπληρώνουν τις πιθανές διατροφικές ελλείψεις προσθέτοντας μερικά χάπια βιταμινών και μεταλλικών στοιχείων μέσα στο φαγητό. Αυτό μπορεί να εφαρμοστεί σε σκυλιά που τους αρέσει μόνο ένα είδος τροφής π. χ. μόνο μπιφτέκια. Μια τέτοια διατροφή μπορεί να δημιουργήσει με τον καιρό προβλήματα υγείας. Τα κανίς είναι σκυλιά γνωστά για την φανατική τους προσκόλληση σε ένα είδος τροφής.

petzoo.gr