Web Toolbar by Wibiya 8 βασικά σημεία της Επιθετικότητας ~ Dog Lover Blogspot

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

8 βασικά σημεία της Επιθετικότητας

Μέρος της επικοινωνίας των ζώων είναι τα γρυλίσματα, το «δείξιμο» των δοντιών, οι απόπειρες δαγκώματος, το «τσίμπημα» με τα μπροστινά δόντια , ακόμη και τα δαγκώματα τα ίδια.

Όλα τα παραπάνω παρατηρούνται ακόμη και στις πιο «ήρεμες» ράτσες σκύλων.

Ακόμη και αν βρίσκουμε εξαιρετικά δυσάρεστες τις εκδηλώσεις «επιθετικότητας» , μας δίνει μεγάλη ανακούφιση και ενόραση και κατανόηση, αν παραδεχτούμε ότι τα σκυλιά δρουν επιθετικά για τους ίδιους βασικούς λόγους που και εμείς οι ίδιοι το κάνουμε:

  1. Φόβος (μιας συγκεκριμένης κατάστασης/ προσώπου/ ζώου ή φόβος που προκύπτει από έλλειψη κοινωνικοποίησης, τραυματικών εμπειριών κ.λ.π.)
  2. Πόνος (μπορεί να είναι πολύ μικρός μερικές φορές, αλλά ένα σκυλί κουρασμένο ή που έχει προβλήματα υγείας μπορεί να αντιδράσει ακόμη και σε χαμηλά επίπεδα πόνου)
  3. Προστασία χώρου ευθύνης (αυτό μπορεί να είναι το σπίτι του σκύλου, ή αυλή, ο χώρος εξάσκησης, ή το αυτοκίνητο του ιδιοκτήτη του κ.λ.π.)
  4. Προστασία της οικογένειας (σε ένα καλά ισοροποιημένο σκυλί , αυτό θα πρέπει να συμβαίνει μόνο όταν υπάρχει μια σοβαρή απειλή; τα σκυλιά που είναι υπερπροστατευτικά θέλουν εκπαιδευτική βοήθεια γιατί είναι επικίνδυνα)
  5. Αυτοάμυνα (ίσως η πιο διαδεδομένη μορφή «επιθετικότητας» μεταξύ σκύλων)
  6. Προστασία πόρων & αντικειμένων (μπορεί να είναι η προστασία ενός παιχνιδιού, κόκαλου, φαγητού, χώρος ύπνου του κ.λ.π.)
  7. Πείνα , δίψα

Πηγή: ecofinder.gr